Boll och peg

Golf

Golfsektionen

Golfsektionen bildades år 2005 och är med andra ord en relativt nybildad sektion inom KFUM. Sektionen är till för såväl gamla som nya KFUM-medlemmar, som vill utöva sin favorithobby tillsammans med andra golfintresserade KFUM’are.

KM 2010

Nu var årets Klubbmästerskap avslutat, och jag gratulerar Roger Arnroth till segern.

Vi satsar på att göra detta KM till en tradition, och då lägga det första helgen i juli. Så boka redan nu upp er lördagen alt. söndagen den första veckan i juli år 2011!

Vi ses!

Inlagt 4 Juli 2010 av //Ordförande Holmström

KM 2009

Deltagare i KM 2009

I år valde vi att lägga KM på en solig sommardag istället för en blåsig dag i september. Detta gav resultat i antalet deltagare och vi slog deltagarrekord, hela 13 golfsugna KFUM´are ville vara med och tampas om segern i årets KFUM-mästerskap i golf.
Tävlingen gick av stapeln den 4 juli på Landeryds Golfklubb, Vesterby.

Förutom den åtråvärda titeln som 2009 års KFUM-mästare, fanns det även andra tävlingar att kamma hem; en lagtävling, där alla lag tilldelades var sin lagboll som skulle spelas på samtliga hål och skifta spelare från hål till hål. Resultatet på lagbollen noterades på ett särskilt scorekort och det lag med minst antal slag skulle vinna. Lagbollen fick inte spelas bort, utan skulle kunna visas upp efter 18 spelade hål. Det var även en närmast hål – tävling på hål nummer 5 och en längsta drive på hål nummer 16.

Dagen bjöd på varmt och soligt väder, bra spel på många håll och många glada ansikten och efter dryga 5 timmar var tävlingen avsllutad och en KFUM-mästare korad.

Vann gjorde Philip Arm på 71 slag, tvåa blev Marie Arnroth på lika många slag men med fler erhållna slag och trea blev Tommy Arm på 73 slag.
Närmast hål vanns av Christer Holmström och längsta drive vann Roger Arnroth.
Lagtävlingen visade sig vara svårare än många trott, och tre av lagen slog bort sina lagbollar redan på hål nummer 3. Det fjärde laget höll kvar vid sin lagboll länge, men på hål 14 försvann även den. Segrare i lagtävlingen blev ändå lag 4, som ändock lyckats hålla liv i lagbollen längst. Lag 4 bestod av: Emma Holmström, Philip Arm, Ulf Melin och Karin Strand.

Karin Strand lyckades även med det alla golfare drömmer om, en HIO. Karin som endast spelat golf sedan juni -08 slog på hål nummer 11 ett perfekt avvägt slag, bollen rullade lugnt och fint mot flagg och gick till slut i!! Stort Grattis!!

Tack allihopa för en mycket trevlig dag och med förhoppning om återseende nästa år. Då är det Philip Arms tur att arrangera och dags att slå deltagarrekord igen!

MVH
Ordförande Holmström

KM 2007

KM 2007 avgjordes en minst sagt blåsig dag på Landeryds norra. 8 spelsugna KFUM´are var med för att göra upp om segern.
Vann gjorde till slut Philip Arm på 75 slag, 2.a var Carl Bäckstedt på 78 slag och 3.a Björn Manholm, 80 slag.

Vid sidan om denna huvudtävling fanns det div. småtävlingar att kamma hem priser i.
Longest Drive vanns av Tommy Arm, då han också var den enda som träffade fairway.
Närmast hål tog Ulf Melin hem och prestigfyllda;
”Flest bortslagna bollar” lyckades Henrik Schuller kamma hem, sex bollar fattigare.

Nu är ju säsongen slut och vi i styrelsen tackar för året som varit. Vi ska nu sätta oss ned och fundera på hur säsongen 2008 ska utformas. Vi hoppas iallafall att vi ses igen nästa år. Tills dess… SVINGA LUGNT!
//Styrelsen,
genom ordf. Emma Holmström

KFUM’s Korthålare 2007

Äntligen är årets första tävling avklarad, och vilken tävling sen. Spänningen var olidlig och avgörandet kom inte förens på näst sista hålet. Tre taggade golfare träffades på Landeryds korthålsbana, redo för att starta igång golfsäsongen 2007 tillsammans med andra taggade KFUM´are. Men det blir aldrig som man tänkt sig …

Tävlingen, som även var tänkt som upptaktsträff inför golfsäsongen 2007, blev en ren styrelseuppgörelse. Trots det låga deltagarantalet så genomfördes tävlingen och efter 12 svettiga hål hade vi en segrare i årets första tävling. Med mycket tur lyckades Björn M fixa i en putt på nästa sista hålet, vilket ledde till ett slags försprång inför sista hålet. Emma var då tvungen att göra birdie, men eftersom inget gått i tidigare missade hon även denna putt och Björn stod som stolt segrare. Tvåa kom Emma, som även vann närmast hål, och på den åtråvärda tredjeplatsen hamnade Håkan R, som var lite för stark för så pass korta hål.

Hoppas att fler dyker upp på nästa tävling, den 17 juni!
Väl mött!

KM 2006

Den enda, men ack så viktiga, tävlingen som arrangerades förra året var det traditionsenliga klubbmästerskapet. 10 glada KFUM´are träffades på Landeryds GK i slutet av september, för att göra upp om segern som årets KFUM´are. Vid sidan av denna huvudtävling, fanns även andra utmärkelser att håva in, alla inte riktigt lika eftertraktade, ex. årets Buchannon.

Efter 5 timmar, med mycket varierande spel, var tävlingen klar och som segrare stod sektionens enda tjej, Emma Holmström.

Tävlingsledningen tackade för det gångna året och sa att de skulle rycka upp sig till kommande säsong.

Information och kontakt

Spelaruppgifter (PDF)
Stadgar (PDF)

Kontakta oss på e-post golfsektionen@kfumlinkoping.se

Telefon: 0732-47 47 00
Epost: kansli@kfumlinkoping.se
Besöksadress:
Snickaregatan 35, 582 26 Linköping