Lägergården Rengen

 

KFUM Linköpings vackra och avskilda lägergård Rengen ligger naturskönt i ett östgötskt eklandskap vid sjön Stora Rengen, cirka 2,5 mil söder om Linköping. Karta/vägbeskrivning.

På vår lägergård är det perfekt att njuta av en storslagen natur, bad, paddla kanot och socialt umgänge med er grupp. Helt enkelt en suverän plats för gemenskap och gruppbyggande, trivsel och umgänge – en härlig lägergårdsatmosfär.

Anläggningen
Huvudbyggnaden består av en stor matsal för ca 80 personer samt boende för 20 personer. I källarplanet finns också en lokal för aktiviteter som lekar, samkväm, pingis eller disco. I fem mindre stugor finns det boendeplats för 8-10 personer per stuga. Dusch och toalett finns, förutom i huvudbyggnaden, också i de flesta stugorna. En nyrenoverad bastu finns också vid bryggan.
På gården finns totalt cirka 70 bäddar, men även möjlighet till ytterligare ett antal platser i form av madrassförläggning i huvudbyggnadens matsal och aktivitetsrum i källaren.
Självhushåll via huvudbyggnadens välutrustade men enkla storkök, är det vanliga alternativet vid uthyrning.

För vem?
Lägergården Rengen passar bra för exempelvis kurser, konferenser, fester, bröllop och idrottsläger. Lägergården är idealisk med sina stora utomhusytor i den natursköna miljön. Vi hyr ut lägergården bara åt ett sällskap åt gången, så ni har hela anläggningen för er själva.

Upplevelser
På lägergården har du tillgång till bastu, badplats, fotbolls- och basketplan, kanoter, volleybollnät, fiskemöjligheter och ett friluftsliv i en naturskön omgivning. Vandringsleden Rängen Runt går förbi i närheten.

Priser och bokning
Huvudbyggnaden kostar 5900 kr per dygn och de små stugorna 2000 kr var.
Till varje sängplats finns madrass, täcke och kudde, medan lakan och örngott medtages av den boende.

Boka via vårt kansli på tel 0732-474700 eller via mail kansli@kfumlinkoping.se

Välkomna!

 

 

 

 

Telefon: 0732-47 47 00
Epost: kansli@kfumlinkoping.se
Besöksadress:
Snickaregatan 35, 582 26 Linköping