Arvsfonden ger stöd till Bollihop

KFUM Linköping får stöd med drygt 4,6 miljoner kronor från Arvsfonden för 3 år av projektet Bollihop – inkluderande idrott för tjejer och deras mammor. Syftet med Bollihop är att stärka tjejer med idrott som verktyg, och tack vare det nya projektet också kunna inkludera mammor.

 

Projektet ska genomföras i tre stadsdelar i Linköping och målet är att skapa möjligheter för alla tjejer och deras föräldrar, oavsett bostadsområde eller bakgrund att idrotta och utvecklas i sitt närområde både på kort och lång sikt. Detta görs genom att tjejer och mammor som tidigare inte inkluderats i idrottsvärlden engageras på sina egna villkor.

 

Metoden för verksamheten kommer bland annat vara genom öppna träningar i närområdet och olika aktiviteter som exempelvis samtalsgrupper för tjejer och mammor oavsett bakgrund. Ett steg i rätt riktigt för att fortsätta utveckla och modernisera idrotten och föreningslivets strukturer.

 

Jag är oerhört glad och tacksam över att vi i KFUM Linköping fått stöd från Arvsfonden för Bollihop. Det betyder jättemycket för vår förening att kunna jobba på ett nytt spännande sätt för inkludering och jämställdhet. Detta går i hand med våra värderingar som vi har i föreningen och vi ser fram emot tre spännande år, säger Nuri Aslan, Verksamhetschef KFUM Linköping.

 

Vi är otroligt stolta och tacksamma över att Arvsfonden valt att stödja en nyskapande utveckling i Bollihop som nu är redo att ta nästa steg i verksamheten. Bollihop kommer göra stor skillnad för tjejer och deras mammor i Linköping som är en av många exempel på segregerade städer i Sverige. Vi tror på att idrotten kan göra skillnad och att inkludering kan göras på riktigt, säger Sahar Khalili och Ella Karlsson, projektledare Bollihop via KFUM Linköping.

För mer information:
Sahar Khalili
Projektledare Bollihop via KFUM Linköping
Telefon: 073-647 13 76
E-post: sahar@kfumlinkoping.se

Telefon: 0732-47 47 00
Epost: kansli@kfumlinkoping.se
Besöksadress:
Snickaregatan 35, 582 26 Linköping